Vi välkomnar gärna nya ansikten och hör nya röster på våra medlemsträffar. Du som vill lära dig nya visor eller vill dela med dig av det du kan, kanske är du en sing & songwriter som vill nå ut till en lyssnande publik, oavsett vad du har för musikalisk bakgrund eller kunnande, så är du hjärtligt välkommen oavsett ålder. Det är inga organiserade visaftnar, så det är läge att testa och improvisera. Oftast träffas vi den andra tisdagen i varje månad kl. 18.30. Våra medlemsmöten håller vi i ABF's lokaler vid Gamla torget i Mariestad. Vi försöker följa ett tema vid varje träff, men när idéerna kring temat har sinat är det fritt fram för annat.

Här är hittar du datum och teman på föreningens kommande medlemsmöte och evenemang, samt lite kommenater på det som varit under året.
Här är länkar till de föreningsevenemang vi har haft under åren 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 2014 2015 2016 2017

23 juli, Visor till kaffet på Kopparbolet för Lugnås hembygdsförening. Det var många som hade letet sig ut till Lugnås sommarfagra hembygdsgård, där Visans Vänners medlemmar Roland Tiger, Iréne Skoog och Anders Ramberg stod för det musikaliska och bjöd uppskattat program med ett knippe visor och dikter. Hembygdsförening stod för kaffe och tårta. (Här finns det bilder)

6 augusti; Visor på hemvändardagen i Logården för Odensåkers Hembygdsförening.
Det blev en lyckad visafton, där Per Svensson, Roy Sällström, Harald Nyman och Håkan Hultin från föreningen spelade och sjöng visor. Publiken bjöds på ett blandat program som handlade om kärleken till hembygden och övriga livet, både i den traditionella visformen samt i schlagervisform. Publiken tackade med många värmande applåder och goa skratt under kvällens konsert.
(Här finns det några bilder, men tyvärr inte den bästa kvalitén.)


Kommande föreningsevenemang 2017

12 september kl: 18.30, medlemsmöte i ABF's lokal vid gamla torget i Mariestad.
Tema för kvällen: I valstakt

7 oktober Mariestads Visfestival, på Mariestads teater. Återkommer med tider och artister, läs mer under fliken "mariestads_visfestival.htm"

10 oktober kl: 18.30, medlemsmöte i ABF's lokal vid gamla torget i Mariestad.
Tema för kvällen:  Bluff och båg

15 oktober; Vigrum krog & café Lidköping, (föreningens medlemmar spelar) återkommer med tid.

4 november Cohenafton med Mats Klingström, på Mariestads teater, återkommer med tid.

7 november kl: 18.30,
medlemsmöte i ABF's lokal vid gamla torget i Mariestad.
Tema för kvällen:  Ruben och Alf

5 december kl: 18.30, medlemsmöte i ABF's lokal vid gamla torget i Mariestad.
Tema för kvällen:  Ljus och mörker

Frågor om aktiviteter besvaras av styrelsen.

VÄLKOMNA!

Ni får gärna besöka vår facebooksida och bli vän med oss i föreningen, för att på det viset följa våra aktiviteter: http://www.facebook.com/VisansVannerMariestad

Vid frågor om hemsidan kontakta info@visansvanner.org